Gyártók Kínai fuvarmegosztóban szerez tulajdonrészt a Toyota

Kínai fuvarmegosztóban szerez tulajdonrészt a Toyota

autopro.hu | 2019.08.03 14:00

Kínai fuvarmegosztóban szerez tulajdonrészt a Toyota

A Toyota ezúttal a DiDi Chuxing nevű vezető kínai fuvarmegosztóval hoz létre sofőrök által használt járművekhez kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló vegyesvállalatot.

Hirdetés

A Toyota az elmúlt hetekben egymás után jelenti be a jövő mobilitásával kapcsolatos kiemelten fontos stratégiai együttműködéseit, ami jól mutatja, hogy az autógyártó gőzerővel készül az autóipar történetének legnagyobb változást hozó időszakára, amelyet a CASE (csatlakoztatott, autonóm, megosztott, elektromos) technológiák és a MaaS (Mobilitás mint Szolgáltatás) térnyerése indukál.

A Toyota ezúttal a DiDi Chuxing nevű vezető kínai fuvarmegosztóval hoz létre sofőrök által használt járművekhez kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló vegyesvállalatot, miközben nem csak az új közös vállalatban, hanem a DiDi cégben is befektet.

600 millió dollár

A megállapodás szerint a Toyota 600 millió dollárt fektet be a DiDi-be, és a két cég, illetve a GAC Toyota Motor Co., Ltd. (GTMC) által létesítendő vegyesvállalatba, amely járművekhez kapcsolódó szolgáltatásokat végez majd a fuvarmegosztásban dolgozó sofőrök számára. A Toyota és a DiDi még 2018 januárjában jelentette be az e-Palette-tel kapcsolatos együttműködésüket, majd egy Toyota márkakereskedésben, májusban elindították a járművekhez kapcsolódó szolgáltatásaikat, köztük a járműlízinget a DiDi fuvarmegosztásban dolgozó sofőrjei számára.

Autóikat felszerelték a Toyota fedélzeti TransLog eszközével, ami lehetővé teszi a Toyota Mobilitási Szolgáltatási Platformja (MSPF) által kínált intelligens megoldások kihasználását. Céljuk a magas színvonalú járműkarbantartás és a biztonságos autóvezetés elősegítése.

Újfajta mobilitási szolgáltatás

Az új megállapodás keretében a Toyota és a DiDi a Kínában kifejlesztett szolgáltatások teljes körű alkalmazását tervezi. A hatékonyabb és jobb színvonalú fuvarmegosztó szolgáltatások létrehozása révén a két vállalat újfajta mobilitási szolgáltatási megoldásokat kínál a kínaiaknak. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Toyota és a DiDi számára az MSPF révén elérhető, különféle összekapcsolt szolgáltatások kibővítését, beleértve a járműmenedzsmentet, a karbantartást, a biztosítást és a finanszírozást az ügyfelek és a sofőrök számára – kiaknázva ezzel a kínai mobilitási szolgáltatásokban rejlő jelentős potenciált. Emellett a Toyota célja az is, hogy elindítsa és népszerűsítse Kínában a jövőbeni mobilitási szolgáltatásokhoz kapcsolódó akkumulátoros elektromos járműveket (BEV).

Nyitókép: Toyota

Kiemelt Partnereink