Gyártók Kínai cégtől igazolt vezetőt az Nvidia

Kínai cégtől igazolt vezetőt az Nvidia

autopro.hu/P.B. | 2023.08.25 11:17

Kínai cégtől igazolt vezetőt az Nvidia

A kép illusztráció. | Fotó: Twitter/NVIDIAEU

Az elektromos autókat gyártó kínai Xpeng korábbi alelnöke, Wu Xinzhou az Nvidiának fog dolgozni. Bár hivatalosan nem közölték az új pozícióját, sajtóértesülések szerint az autonóm vezetés lesz a szakterülete új cégénél is.

Hirdetés

Wu ebben a hónapban távozott az Xpengtől, most pedig a közösségi médiában jelentette be, hogy csatlakozott az Nvidiához, és közzétett egy fotót, amelyen az Nvidia vezérigazgatója, Jensen Huang és az Xpeng elnöke, He Xiaopeng együtt látható. Wu 2018-tól több mint ezer mérnökkel Kínában és az Egyesült Államokban vezette az Xpeng autonóm vezetést fejlesztő részlegét.

A kínai autógyártók, így az Xpeng is nagy vásárlója az Nvidia chipjeinek, mivel intelligens rendszerekkel szerelik fel autóikat. Az Xpeng tervei szerint továbbfejleszti fejlett vezetőtámogató szoftverét, a cég célja, hogy 2024 végére már megelőzze a Teslát a kínai piacon – írja a Reuters.

Mint ismert, az Xpeng nemrégiben kötött megállapodást a Volkswagennel, aminek részeként a Volkswagen és az Xpeng közösen fejlesztenek ki két elektromos középkategóriás modellt, amik a tervek szerint 2026-ban kerülnek piacra. Ez a két, részletesen még nem ismertetett modell a MEB termékportfóliót egészíti ki, és Kína-specifikus járművek lesznek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink