Gyártók Kínában nyitott új gyárat a Daimler Truck

Kínában nyitott új gyárat a Daimler Truck

autopro.hu/V.M. | 2022.09.26 12:17

Kínában nyitott új gyárat a Daimler Truck

Fotó: Daimler Truck Media Site

A haszongépjárműveket gyártó Daimler Truck nemrég egy új üzem megnyitását, azzal együtt pedig a Mercedes-Benz teherautók helyi gyártásának megkezdését ünnepelhette Kínában. A létesítményben az Actros nyerges vontató kettő kínai piacra szánt változatát fogják készíteni.

Hirdetés

A Peking északi részén felépült gyár a Daimler Truck és helyi partnere, a Foton Motor fele-fele arányban birtokolt vegyesvállalata, a Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA) alá tartozik. A tíz évvel ezelőtt alapított cég eddig az Auman márkájú nehéz tehergépkocsik kínai gyártásáért és értékesítéséért volt felelős, idéntől pedig a Mercedes-Benz teherautók gyártását is végezni fogja.

A Mercedes teherautókat összeszerelő üzem 400 ezer négyzetméteren terül el, gyártósora a Daimler szerint magas fokú rugalmasságot és méretezhetőséget kínál. Az nem derül ki a vállalat közleményéből, hogy mekkora a jelenlegi termelési kapacitása.

Megéri a legnépesebb országban befektetni

„Kína a nehéz tehergépkocsik legnagyobb piaca a világon, és jelentős növekedési lehetőséget kínál a Daimler Truck számára” – mutatott rá Karl Deppen, a Daimler Truck Ázsia vezetője. „Nagyon izgatottan látjuk, hogy az első Kínában Kínának gyártott Mercedes-Benz teherautók most készen állnak, hogy az utakra helyezzék őket.”

A Kínában összeszerelt Mercedes teherautókat a tervek szerint novembertől kezdődően kezdik meg kiszállítani a megrendelőknek. Ez azonban nem fogja a Mercedes tehergépkocsik Kínába irányuló exportjának végét jelenteni, tehát a Daimler a jövőben a helyi gyártás és az export kombinálásával fogja kiszolgálni a kínai piacot.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink