Gyártók Kínában gyártaná ultiumos elektromos autóit a GM

Kínában gyártaná ultiumos elektromos autóit a GM

autopro.hu/P.B. | 2021.05.28 09:19

Kínában gyártaná ultiumos elektromos autóit a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

Kínai sajtóértesülések szerint a SAIC és a General Motors már meg is kötötte a stratégiai együttműködését Vuhan tartományban annak érdekében, hogy a GM-SAIC ott gyártsa az ultiumos akkumulátoros autóit.

Hirdetés

A megállapodás értelmében a General Motors az Ultium platformját Kínában fogja gyártani, azonban egyelőre nincs szó arról, hogy mikor kezdődne a gyártás és mekkora volumenről lesz szó, ráadásul a GM hivatalosan nem kommentálta a megállapodást, és az amerikai sajtó sem ír róla.

Az electrive.com szerint az első olyan elektromos autó, amit a GM Ultium akkumulátora hajt, 2022-ben áll forgalomba Kínában, ez a Cadillac Lyriq SUV lesz, őt a Buick és a Chevrolet elektromos modelljei követik majd – azonban a Lyriq nem Kínában, hanem az Egyesült Államokban készül, Tennessee államban.

A kínai lapértesülések szerint a SAIC-GM együttműködés 50 milliárd jüant (6,4 milliárd eurót) tervez költeni az elektromobilitásra a következő években, 2025-ig bezárólag. Ebbe beletartozna tíznél is több Ultium modell kínai bemutatása.

A beruházás esélyeit növeli, hogy a kínai források szerint az elektromos offenzívához szükséges ellátási lánc 95 százaléka helyi cégekből állna.

Kiemelt Partnereink