Gyártók Kínában fog teherautókat gyártani a Volvo

Kínában fog teherautókat gyártani a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2021.08.25 06:20

Kínában fog teherautókat gyártani a Volvo

Fotó: Volvo Trucks Media Library

A Volvo Trucks mintegy 105 millió euróért vásárolja meg a kínai Jiangling Motors tehergépjárműveket készítő JMC Heavy Duty Vehicle leányvállalatát. A Volvo a vállalat kínai gyártóegységében fogja összeszerelni saját modelljeit.

Hirdetés

A Volvo Trucks 1934 óta aktív a kínai piacon, ahol az utóbbi években a logisztikai szolgáltatások iránti igény növekedése megdobta eladásait. 2020-ban például 4500 darabnál is több Volvo emblémás nehéz tehergépkocsit importáltak és szállítottak le Kínában. A helyi tevékenységek mostani bővítése beleillik a Volvo stratégiájába, egyúttal támogatni fogja a kínai igények kielégítését.

A JMC Heavy Duty Vehicle kelet-kínai Taiyuan városában található üzemében a kínai megrendelők számára 2022 végétől fognak készülni az új Volvo FH, FM és FMX nehéz tehergépjárművek.

A telephelyen a kész teherautók összeszerelése mellett azok kabinjainak gyártása is folyik majd. Néhány éven belül az üzem évente 150 ezer Volvo teherautót állíthat majd elő, azonban lehetőség lesz a kapacitás későbbi bővítésére.

Kiemelt Partnereink