Gyártók Kínában épül a Toyota új üzeme

Kínában épül a Toyota új üzeme

autopro.hu/H.J. | 2020.03.03 06:20

Kínában épül a Toyota új üzeme

Fotó: Pixabay

Kínában épülhet a Toyota új, elektromos járműveket gyártó üzeme. A gyártó a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetne kínai kapcsolatainak bővítésére.

Hirdetés

Az új üzem a japán márka és kínai partnere, az FAW-csoport közös beruházása. A gyárat a Kínában fekvő Tianjin városában építhetik fel.

A nyilvános dokumentumok szerint évente 200 ezer új energia jármű gördülhet le a gyártósorról – ez magában foglalja az akkumulátoros, a plug-in hibrid és az üzemanyagcellás modelleket.

Kína fontos állomásnak számít

A Toyota egyelőre nem nyilatkozott a projekttel kapcsolatban, de egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy Kína az egyik legfontosabb partnere a piacon, így minden lehetőséget megragad, hogy tovább bővítse kínai kapacitásait.

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben közel 8 százalékkal esett vissza a kínai autópiac lendülete, a Toyota 1,62 millió Toyota és Lexus modellt értékesített az országban – 9 százalékkal többet az előző évhez képest.

Az FAW-csoporttal közös beruházása mellett a gyártó a guangzhou-i érdekeltségét is tovább fejleszti – olvasható a Reuters oldalán.

Kiemelt Partnereink