Gyártók Kimenti a németországi gyárán dolgozó alkalmazottjait a Tesla

Kimenti a németországi gyárán dolgozó alkalmazottjait a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2020.03.13 13:20

Kimenti a németországi gyárán dolgozó alkalmazottjait a Tesla

Fotó: Google Maps

A Tesla azt követően döntött dolgozóinak hazaszállításáról, hogy a koronavírus-járványra tekintettel Donald Trump az Európából az Amerikai Egyesült Államokba irányuló utazások felfüggesztéséről határozott.

Hirdetés

A Teslának nincs sok ideje a Németországban tartózkodó munkavállalóinak hazahívására, ugyanis a Trump által elrendelt utazási tilalom még március 13-án, azaz ma életbe fog lépni. Az Automobilwoche értesülései szerint a Gigafactory 4 építésének előkészületeit végzők többségének, mintegy harminc embernek kell hazautaznia.

A német kormány támogatását élvező Gigafactory 4 építése a tervek szerint márciusban fogja kezdetét venni a Berlin közelében lévő Grünheide-ben, a kész üzem 2021 júliusában pedig már meg fogja kezdeni a termelést. A váratlan esemény miatt azonban lehet, hogy a gyár területén csak később kezdődnek el a munkálatok.

Az amerikai autógyártó 40 millió euróért vásárolta meg azt a háromszáz hektáros területet, ahol első európai üzeme fog állni. Az új gigagyárban akkumulátorok, az elektromos hajtáslánc más elemi, valamint a Model Y, később pedig más típusok is fognak készülni – írta meg az Electrek.

Kiemelt Partnereink