Gyártók Kiderült, milyen lesz az új Volkswagen Golf R

Kiderült, milyen lesz az új Volkswagen Golf R

autopro.hu/P.B. | 2020.11.05 16:19

Kiderült, milyen lesz az új Volkswagen Golf R

Fotó: Volkswagen Newsroom

Bemutatta a Golf R legújabb generációját a Volkswagen. A modell már mostantól előrendelhető, de az első példányok megjelenése januárban várható. Az új Golf R nem szakított a hagyományokkal, ugyanakkor most debütáló újdonságokat is tartalmaz.

Hagyományosan a Golf R a legerősebb és a legfürgébb változata a Volkswagen legnépszerűbb és legismertebb modellcsaládjának, a Golfnak. A legújabb verzió akár 320 lóerős (235 kilowatt) teljesítményre is képes lehet, ehhez 420 Newtonméter nyomaték társul – kétségtelenül sportos autóról van szó tehát.

Ahogyan azt a Golf R korábbi változatainál már megszokhattuk, a legújabb verzió is összkerékhajtású. Az új R erőátviteli rendszere egy duplakuplungos, hétsebességes váltó. Az eddig sorolt adottságoknak köszönhetően az új Golf R 4,7 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetről száz kilométer/órás sebességre, míg végsebessége 270 kilométer/óra is lehet. Ennek eléréséhez a Golf R-ben debütáló 4MOTION R-Perfomance Package opcióját is ki kell használnia a sofőrnek.

Az új Golf R számos hajtással érhető el, lesz belőle benzines, dízel, gázos, mild-hibrid és plug-in hibrid változat is.

Megújult külső

Annak ellenére, hogy a Golf R új külsőt kapott, nem beszélhetünk radikális változásokról, egy diszkrét megjelenésű autóról van szó. A modell új lökhárítókat, új hűtőrácsot, gyárilag 18 colos kerekeket és négy kipufogót kapott.

A belsőtér dizájnelemei kevesebbet változtak az előző modellhez képest, a sportülések, a kormány és az egész enteriőr az autó sportosságát hivatott kiemelni. Az infotainment rendszer és a hozzá tartozó képernyők mérete és száma megújult az előző modellhez képest.

Az új Golf R egy bemutatkozó filmet is kapott a Volkswagentől, íme:

Kiemelt Partnereink