Gyártók Kiderült, milyen lesz az új Kia Stinger

Kiderült, milyen lesz az új Kia Stinger

autopro.hu/P.B. | 2020.08.14 17:21

Kiderült, milyen lesz az új Kia Stinger

Fotó: Kia Newsroom

Már nem kell sokat várni a megújult Kia Stinger megjelenésére, a gyártó a harmadik negyedévre ígéri a rendelések megnyitását. A napokban a Kia új részleteket árult el a megújuláson áteső Stingerről, mely követi a három éve bevezetett gran turismo irányvonalat.

Az új sportszedán magán viseli a Kia által bevezetett gran turismo dizájnelemeit, ennek jegyében kényelmesebb belteret és szélesebb színválasztékot kapott. A külsőt illetően a vevők több lehetőséget kapnak arra, hogy személyre szabják az autójukat, míg az utastérben a kényelem és a hightech infotainment rendszerek kapják a főszerepet.

Karim Habib, a Kia vezető alelnöke szerint az új Stinger az eleganciát és a kényelmet képviseli, az autó pedig kiválóan alkalmas hosszabb utazásokra. Ezt támasztja alá az utastér továbbfejlesztése, de a külső, gran turismo dizájn is ezt üzeni- fogalmazott az alelnök.

Új külső

Megújultak a Stinger első lámpái, melyek már teljesen LED-esek lesznek, a lámpák pedig fokozatosan alszanak el kikapcsoláskor, ezzel növelve a high-tech hangulatot. Nem marad el a Kia védjegyének számító tigrisszerű alak sem.

A hátsó lámpák az autó teljes szélességét elfoglalják, ennek köszönhetően még szélesebbnek tűnik az autó. Az irányjelzők 10 különböző LED-lámpából állnak, és a motorsportból ismerős rajtrácsot formázzák meg elhelyezkedésükkel.

Opcionálisan nagyobb és szélesebb kipufogó is rendelhető a Stingerhez, ez az autó erejét és sportosságát hivatott hangsúlyozni.

Utastér

Az autó belseje a kényelmet szolgálja, a legfőbb elemek pedig változatlanok maradtak, ami változott, az mind az autó gran turismo jellegét erősíti.

Új, modernebb infotainment rendszert kapott a modell, aminek funkcióit egy 10,25 colos kijelzőn választhatjuk majd ki, melynek szélei feketék lesznek, ezzel belesimulva az autóba. Az üléseket különböző színekben lehet majd rendelni.

Az új Stinger Dél-Koreában 2020 harmadik negyedévében jelenik meg, a többi piacon erre még kicsivel többet kell várni. Az autó műszaki adatairól és a technológiai felszereltségéről a Kia hamarosan újabb részleteket árul el.

Kiemelt Partnereink