Gyártók Kiderült, mennyit kóstál az elektromos MG4

Kiderült, mennyit kóstál az elektromos MG4

autopro.hu/P.B. | 2022.09.15 08:18

Kiderült, mennyit kóstál az elektromos MG4

A kínai SAIC alá tartozó MG Motor megnyitotta az MG4 Electric konfigurátorát a hivatalos európai megjelenéshez. A kompakt elektromos autó három modellváltozatban érhető el, és a tervek szerint idén kerül forgalomba. 2025-ig tíz modellsorozatot szeretne kínálni a kínai cég.

Hirdetés

Az MG4 Electric Standard a belépőmodell, ez 51 kilowattórás akkumulátorkapacitással és 350 kilométeres maximális hatótávval rendelkezik, a hajtásról a hátsó tengelyen elhelyezett 125 kilowattos villanymotor gondoskodik. Az MG4 Electric Comfort és az MG4 Electric Luxury egyaránt 64 kilowattórás akkumulátorral és 150 kilowattos villanymotorral rendelkezik. A Comfort modell akár 450 kilométert is megtehet egy töltéssel.

A listaárak Franciaországban 28.990 (közel 12 millió forint), Németországban pedig 31.990 (közel 13 millió forint) eurótól indulnak. Előrendelésre augusztus eleje óta van lehetőség, a gyártó szerint az előrendelési programból az első járműveket 2022 vége előtt szállítják ki a vásárlóknak.

Az MG4 érdekessége, hogy a gyártó más elektromos modelljeivel ellentétben - például az MG5 Electric vagy a ZS EV -, az MG4 elektromos verziója már nem belső égésű motoros platformra épül. Az új modell alapja egy tiszta E-platform, az úgynevezett „Modular Scalable Platform” vagy röviden MSP.

A sajtóközlemény szerint az MG4 egy globális fejlesztésű modell, a tervezésben a sanghaji SAIC Motor Design Center, a londoni Advanced Design Studio és a szintén brit fővárosban működő Royal College of Art részt vett. A 4,29 méter hosszú kompakt modell technológiája azonban nagyrészt Kínából származik – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink