Gyártók Kiábrándító számai ellenére sem aggódik a Rivian

Kiábrándító számai ellenére sem aggódik a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2023.04.04 14:23

Kiábrándító számai ellenére sem aggódik a Rivian

Fotó: Facebook/rivianofficial

A vártnál kevesebb autót értékesített az első negyedében az Amazon által is támogatott Rivian, ám a startup így is megerősítette az idei előrejelzését, mondván az év második felében terveznek több autót eladni.

Hirdetés

A Rivian 9395 járművet gyártott a márciussal zárult első negyedévben, ami több mint hat százalékkal kevesebb az előző három hónaphoz képest. A kiszállítások is több mint egy százalékkal csökkentek az előző negyedévhez képest, 7946 járműre.

A gyenge teljesítményt az ellátási lánc problémái okozták, valamint a negyedév nagy részében leálltak a vállalat gyártósorai, hogy új technológiákat – köztük a lítium-vas-foszfát akkumulátorcsomagokat – vezethessenek be.

„A számokat jelentős csalódásnak tartjuk” - mondta Garrett Nelson, a CFRA Research elemzője hozzátéve, hogy a jelentés valószínűleg azt jelzi, hogy a Rivian továbbra is riasztó ütemben égette el a készpénzt, és közel sem termel bruttó profitot, még kevésbé nettó nyereséget.

Majd csak most pörögnek fel

A nem túl kecsegtető első negyedéves eredmények ellenére a cég megerősítette az évi 50 ezer autóra vonatkozó gyártási célját.

Claire McDonough pénzügyi igazgató februárban azt mondta, hogy a Rivian arra számít, hogy a termelés nagy része a második félévben fog megjelenni a kínálati korlátok és az első negyedévre tervezett leállások miatt – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink