Gyártók Kezd beérni a Ford munkakultúrájának gyümölcse

Kezd beérni a Ford munkakultúrájának gyümölcse

autopro.hu/P.B. | 2021.11.08 11:22

Kezd beérni a Ford munkakultúrájának gyümölcse

Jim Farley | Fotó: Ford MyNewsDesk

A Ford harmadik negyedéves számai jobbak lettek a vártnál, ezért a járvány előtti osztalékok fizetéséhez is visszatért a vállalat. A sok jó hírnek köszönhetően a Ford részvényeinek ára közel kilenc százalékkal ugrott meg október utolsó napjaiban. Minek köszönhető a siker?

Hirdetés

Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója egy konferenciahíváson beszélt a jó eredmények hátteréről. Egyrészt kiemelte azt a munkakörnyezetet, ami évekkel ezelőtt alakult ki a Fordnál: ez kifejezetten díjazza az agilitást és az innovációt. Másrészt a Ford vezetőségének korábbi, nehéz döntéseit méltatta – például számos modell gyártásának megszüntetését még 2018-ban –, ezek mostanra értek be.

Van egy tervünk, ami mentén haladunk. Ez nem reklám vagy PR szlogen: a vállalatban mindenki tudja, mit kell tennünk – mondta Farley, hozzátéve, hogy muszáj volt elérnie a nyolcszázalékos haszonkulcsot a Fordnak, mert egy gyorsan növekvő üzletet kell finanszírozniuk az elektromos átállás képében.

Új üzleti modell

A Fordhoz a Toyotától 2007-ben érkező szakember tavaly októberben került a cég élére, előtte egy ideig vezérigazgató-helyettes is volt. Részt vett a Ford új stratégiájának a kidolgozásában is, aminek köszönhetően a Ford számos digitalizációs és elektrifikációs kezdeményezésben az élen járt. A konferenciahíváson elmondta, hogy a hangsúly a gyorsabb, elszámoltathatóbb és kevésbé bürokratikus rendszer megalkotásán volt.

Farley elmondta, hogy úgy érzi, most kezd megváltozni a munkahelyi kultúra a Fordnál: a rendszer kevésbé hierarchikus és egyre rugalmasabb, a munkafolyamatok hatékonyabbak, mindenki tudja, mi a feladata, és csak arra koncentrál – írja az Industry Week.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink