Gyártók Kétszáz lovas magyar motor az Opel Astra GTC-ben

Kétszáz lovas magyar motor az Opel Astra GTC-ben

Biró Csongor | 2014.01.08 09:15

Kétszáz lovas magyar motor az Opel Astra GTC-ben

A legerősebb magyar Opel-motort kapta meg a legszebb Astra, a GTC immár kétszáz lóerős szentgotthárdi turbómotorral is rendelhető.

Hirdetés

A Cascada kabrió és a Zafira Tourer egyterű után a sportos Astra GTC is rendelhető a szentgotthárdiak legerősebb motorjával. A 200 lovas 1.6 Ecotec Sidinél csak a kétliteres turbómotor erősebb az Opel kínálatában. A kocsi ezzel a motorral álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 7,9 másodperc alatt gyorsul fel, a GTC Astra végsebessége 230 kilométer/óra lehet. Rugalmasságát példázza, hogy ötödik sebességfokozatban 80 kilométer/órás sebességről 120 kilométer/órás sebességre 7,9 másodperc alatt jut el.

Túltöltéssel 300 newtonméteres nyomatékot zúdít az első kerekekre, 125 lóerős a literteljesítménye. A gyártó sajtóközleménye szerint a fogyasztása nem eltúlzott, 6,6 liter 100 kilométerenként (kísérleti körülmények között mérve).

Opel Astra GTC

A modell a motorral együtt technikai frissítést is kapott, az IntelliLink rendszer egyszerűbb telefonos kapcsolódási lehetőséget, okostelefonos alkalmazásokat és korszerűbb navigációt kínál.

Az Opel 2014-ben egy sportos kiadást (sárga-fekete-szürke csíkos fényezéssel) is piacra dob az Astra GTC-ből, amelyet a Nürburgring kanyarjait is sikeresen leküzdő tartóssági versenyautóról mintáztak. A GTC teljes motorkínálatával elérhető lesz a különszám.

Kiemelt Partnereink