Gyártók Kétmillió ID.4-est akar eladni a Volkswagen

Kétmillió ID.4-est akar eladni a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.03.17 14:18

Kétmillió ID.4-est akar eladni a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Csak a 2021-es évben 150 ezer új ID.4-es eladását tervezi a Volkswagen, az első autók kiszállításai már márciusban megkezdődnek. A modell teljes életciklusa alatt kétmillió példányt értékesíteni az elektromos SUV-ból a gyártó.

Hirdetés

Ralf Brandstätter, a Volkswagen Csoporton belül a Volkswagen márkaigazgatója, március 15-én, a konszern Power Day nevű rendezvényén beszélt arról, hogy az ID.4-esből kétmillió példányt szeretne eladni az OEM a modell teljes életciklusa alatt. Az első 150 ezer darabot idén értékesítené a VW.

Ez a cél azt jelenti, hogy az eddigi értékesítési célok feljebb mentek a Volkswagennél, eddig ugyanis a hivatalos álláspont a „több, mint százezer” éves eladás volt az ID.4-es esetében.

Az ID.4-esek kiszállítása még március végéig megkezdődik Európában és Kínában, míg az Egyesült Államokban az első példányokat már átvehették a kereskedések. Eleinte az amerikai piacra is német ID.4-esek kerülnek, de 2022-től Chattanoogában is megkezdődik a modell gyártása, míg Kínában már zajlik is a folyamat – írja az Automobilwoche.

Európa a fő piac

A 2021-re tervezett 150 ezer ID.4-es kétharmada, azaz százezer autó Európában kerülhet az utakra, míg a maradék Kínában és az Egyesült Államokban találhat gazdára. A modell fontos szerepet játszik az VW elektromobilitási offenzívájában, 2025-re félmillió példányt is eladhat belőle a gyártó, ami az addig értékesíteni tervezett elektromos autók harmadát is kiteheti.

Kiemelt Partnereink