Gyártók Két éven belül minden Opelből lesz elektromos változat

Két éven belül minden Opelből lesz elektromos változat

MTI/autopro.hu | 2022.02.11 09:17

Két éven belül minden Opelből lesz elektromos változat

Fotó: Opel Media

Az Opel az elektromos autók hatótávolságának növelése érdekében jelentős akkumulátor-technológia fejlesztési beruházást hajt végre, 2024-re pedig minden kínált típusából lesz tisztán elektromos verzió - jelentette be Uwe Hochgeschurtz, az Opel vezérigazgatója.

Hirdetés

A vezérigazgató egy német interjúban elmondta: egyértelmű, hogy a belsőégésű motoroknak belátható időn belül befellegzett Európában. A kontinensen az Opel 2028-tól nem is fog többé belsőégésű motorokat értékesíteni. Az autógyár elektromos modelljei hatótávolságának és töltési sebességének a növelésére összpontosítja fejlesztési erőfeszítéseit.

„Azon dolgozunk, hogy egy perc alatt 32 kilométert tölthessünk bele egy autóba" - mondta Hochgeschurtz, hozzátéve, hogy arra számít, hogy az évtized közepére ez az Opel modelleknél már így is lesz. A vezérigazgató szavai szerint a jövőben 500-800 kilométeres hatótávolsággal számolnak az Opel autói esetében.

Már most is az elektromos modellekre koncentrálnak

Az autógyártó a chipválságra való tekintettel már most is az e-autók gyártását részesíti előnyben: „Az elektromos autókat gyorsabban szállítjuk, mint a belsőégésű motoros autókat, ezért elsősorban az elektromos meghajtású járműveket szolgáljuk ki chipekkel" - mondta Hochgeschurtz, hozzátéve, hogy az Opel így kíván hozzájárulni az elektromos autók számának növeléséhez Németországban és Európában.

Különleges modellként a rüsselsheimi autógyártó több mint három évtizeddel a gyártás leállítása után tisztán elektromos modellként szeretné "feltámasztani" kultikus rangra szert tett Manta modelljét az évtized közepére - jelentette be az Opel-főnök.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink