Gyártók Két év múlva jön az MAN első e-teherautója

Két év múlva jön az MAN első e-teherautója

autopro.hu/P.B. | 2022.02.21 15:19

Két év múlva jön az MAN első e-teherautója

Fotó: MAN Truck & Bus

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Traton egyik egysége, az MAN bejelentette, hogy 2024-ben dobja piacra első elektromos teherautóját. Elektromos buszai és furgonja már van ugyan a vállalatnak, de a Volkswagen Csoporton belül így is le van maradva bevételeit tekintve a vállalat.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy 2021-ben csak 3,3 százalékos haszonkulcsot könyvelhetett el a cég, az MAN busz- és teherautók egysége jó úton halad célja, a nyolcszázalékos növekedés felé - mondta Alexander Vlaskamp vezérigazgató a Reutersnek.

„Biztosak vagyunk abban, hogy az elkövetkező években elérjük céljainkat, és nagyon jól hozzájárulunk a Traton Csoport eredményeihez" - mondta Vlaskamp.

Jön az elektromos teherautó

Vlaskamp megerősítette a 2021 júniusában tett bejelentést, miszerint 2024 elején megkezdi első elektromos teherautó-modelljének, az e-LGTM-nek sorozatgyártását az MAN.

Az MAN nincs könnyű helyzetben, ugyanis a Traton vezérigazgatója, Christian Levin február elején azt nyilatkozta, hogy az MAN jelenleg zajló szerkezetátalakítása jelenti az utolsó esélyt a vállalat számára, amelynek jövedelmezősége messze elmarad testvérmárkája, a Scania mögött – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink