Gyártók Két év múlva indul a Xiaomi autóinak gyártása

Két év múlva indul a Xiaomi autóinak gyártása

autopro.hu/V.M. | 2021.10.20 06:22

Két év múlva indul a Xiaomi autóinak gyártása

Fotó: Mi Blog

2024 első felében kezdi meg saját elektromos autói sorozatgyártását a Xiaomi kínai okostelefongyártó – közölte annak vezérigazgatója, Lei Jun nemrég egy befektetőknek tartott eseményen.

Hirdetés

A vállalatvezető bejelentését először a média közölte, később pedig a Xiaomi megerősítette azt – írja a Reuters. Ezzel bebizonyosodott a korábban kiszivárgott információk helyessége, melyek szintén egy 2024 első felén belüli dátumról szóltak.

A Xiaomi márciusban jelentette be, hogy az általa korábban tagadott pletykáknak megfelelően belép a villanyautók gyártásába. A technológiai vállalat tíz éven belül tíz milliárd dollárt készül fektetni a projektbe.

A járműveket fejlesztő leányvállalatát augusztusban jegyezték be a cégjegyzékbe. Azt még mindig nem hozták nyilvánosságra, hogy a járművek összeszerelését házon belül vagy egy autógyártóval együttműködésben fogják-e végezni.

A Xiaomi csak egyike azon informatikai szektorban mozgó szereplőknek, melyek kihasználva az elektromos járművek egyszerűbb felépítését és saját digitális tudásbázisukat betörnének az autópiacra. Köztük találjuk például az amerikai Apple-t és a tajvani Foxconnt is, ami első autóinak prototípusait nem sokkal korábban leplezte le.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink