Gyártók Leleplezte első járműveinek prototípusait a Foxconn

Leleplezte első járműveinek prototípusait a Foxconn

autopro.hu/V.M. | 2021.10.19 07:18

Leleplezte első járműveinek prototípusait a Foxconn

A Foxconn SUV-jának, a Model C-nek a prototípusa | Fotó: Youtube/Foxconn

Bemutatta elektromos járműveinek első három prototípusát a tajvani Foxconn. Ezzel a szórakoztató elektronikai eszközöket bérgyártó vállalat egy újabb lépést tett afelé, hogy jelentős autóipari szereplővé váljon.

Hirdetés

A többek között az amerikai Apple megrendeléseire is dolgozó Foxconn három prototípusát – melyek egy-egy szabadidő-jármű, szedán és busz – a Foxtron készítette, ami a szórakoztatóelektronikai óriás és a szintén tajvani Yulon Motor autógyártó közös cége.

A járművek leleplezésére szolgáló eseményen Tso Chi-sen, a Foxtron alelnöke közölte, hogy az elektromos járművekkel kapcsolatos tevékenységek öt éven belül 35 milliárd dollár bevételt fognak hozni a Foxconn számára.

Az elektromos járművekben rejlő piaci potenciált felismerve, valamint kihasználva azok egyszerűbb felépítését, a Foxconn stratégiai célként jelölte ki az autógyártásba való beszállást, pontosabban azt, hogy 2025-2027 között a globálisan készülő elektromos autók tíz százalékához szállítson alkatrészeket és szolgáltatásokat.

A Foxconn már számos vállalattal lépett együttműködésre, köztük a thai PTT energiaipari vállalattal és a villanyautókat fejlesztő Fiskerrel is. Előbbivel közös autógyárat épít, míg utóbbinak a Peart nevezetű modelljét fogja készíteni.

Olasz kezek rajzolták a négyajtós vonalait

Az új járművek bemutatóján a korábbi nevén Hon Hai Precision Industry-ként ismert Foxconn elnöke, Liu Young-way is jelenvolt, aki a fontos esemény kapcsán kijelentette: „Hon Hai készen áll, és már nem az új gyerek a városban” - derül ki a Reuters beszámolójából.

A Fxoconn eseményén bemutatott szedán prototípus

A Fxoconn eseményén bemutatott szedán prototípus | Fotó: Youtube/Foxconn

A Foxconn négyajtós modelljét az olasz Pininfarina dizájn stúdióval közösen tervezték. Ezt a négykerekűt egy még meg nem nevezett autómárka emblémájával ellátva fogják piacra dobni a következő években, míg a crossovert a Yulon egyik márkája alatt fogják 2023-ban, Tajvanban. A busz Foxtron márkajelzést fog hordozni, már 2022-ben az utakra fog kerülni Tajvan déli városaiban.

A Foxconn nagy léptekkel halad a járműgyártóvá válás útján, közben pedig alkatrész-ellátásának stabilitását is biztosítani akarja. Hogy védetté tegye magát az esetleges jövőbeli, mostanihoz hasonló chiphiányokkal szemben, augusztusban megvásárolt egy tajvani chipgyárat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink