Gyártók Később dönt a McLarenről az Audi

Később dönt a McLarenről az Audi

autopro.hu/V.M. | 2021.11.18 17:18

Később dönt a McLarenről az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi és a brit sportautógyártó McLaren közti lehetséges együttműködés november 17-én a német vállalat felügyelőbizottsági ülésének témája volt, döntés azonban valószínűleg csak jövőre fog születni az ügyben.

Hirdetés

A kettő gyártó közti együttműködés lehetőségéről nemrég az Automobilwoche számolt be. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a BMW és az Audi a McLaren felvásárlását fontolgatja. A bajor márka hamar cáfolta, hogy helytállóak lennének a német lap értesülései, míg az Audi akkor annyit közölt, hogy nyitott a kooperációk iránt.

Arról, hogy az Audinál napirendre került az együttműködés, a Reuters-nek számoltak be bennfentesek. Ahogy pedig azt az autopro.hu is megírta, az Audi és az azt birtokló Volkswagen konszern számára a McLaren annak Forma-1-es csapata miatt lehet érdekes.

Érik a Volkswagen Forma-1-es szereplése

A most megszólalt bennfentesek szerint nemrég a Volkswagennél megvitatták a Forma-1-be való betörést, míg egy mások forrás szerint a döntést attól tették függővé, hogy 2026-tól az autóverseny-sorozat szintetikus üzemanyagokra vált-e, illetve, hogy a McLaren hogyan halad modellpalettája elektrifikálásával.

A McLaren a legutóbbi fejleményeket nem kommentálta, korábban azonban közölte, hogy néhány fejlesztését eladná más autógyártóknak, hogy plusz bevételhez jusson.

Amennyiben a brit márkát az Audi felvásárolná, a Lamborghini mellett annak második sportautógyártója lenne már.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink