Gyártók Kérdésessé vált a VW új gyárának jövője

Kérdésessé vált a VW új gyárának jövője

autopro.hu/V.M. | 2022.11.18 06:23

Kérdésessé vált a VW új gyárának jövője

Fotó: Volkswagen Newsroom

Médiaértesülések szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Oliver Blume felülvizsgálja azon terveket, melyek a Trinity projekthez kapcsolódó új gyártóüzem építéséről szólnak, és az eredmény akár a tervek törlése is lehet.

Hirdetés

Egy, a Reuters-nek nyilatkozó bennfentes szerint abban nincs változás, hogy a Trinity kódnevű elektromos zászlóshajót az új SSP platformra alapozva fogják kifejleszteni, azonban felvetődött annak a kérdése, hogy a projekt valóban igényli-e egy új gyár felépítését, és képesek lennének-e a járművet a már meglévő wolfsburgi üzemben készíteni.

A VW a hivatalos tervek szerint 2026-ban, egy új wolfsburgi üzemben kezdené meg a Trinity gyártását. A Manager Magazine a bennfentes nyilatkozatát megelőzően azonban arról írt, hogy Blume a gyártás megkezdését 2030-ra halasztaná.

A lap azt is közölte, hogy az SSP platform az elképzelésekkel ellentétben végül nem a Trinity-vel fog debütálni.

Még korai bármit biztosra mondani

A Reuters által idézett forrás szerint Blume már tájékoztatta az érintett dolgozókat a tervek felülvizsgálatáról, továbbá most még túl korai lenne bármit biztosra mondani, mivel a VW csak februárban akarja véglegesíteni az új terveket.

A VW felügyelőbizottsága márciusban 2 milliárd eurót hagyott jóvá az új Trinity üzem építéséhez. Az eddigi tervek szerint a munkálatok 2023 tavaszán kezdődnek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink