Gyártók Kabriót készíthet az ID.3-ból a Volkswagen

Kabriót készíthet az ID.3-ból a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2021.03.03 04:20

Kabriót készíthet az ID.3-ból a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen egy tisztán elektromos kabrió fejlesztését mérlegeli, mi akár az ötajtós ID.3 egy alváltozata is lehet. A vállalat vezetői szokatlan módon, közösségi platformokon mutatták be ötletüket a márka rajongóinak.

Hirdetés

Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók üzletág vezérigazgatója a LinkedInen posztolt egy ID.3 kabrióról készült skiccet. Az elektromos hatchback nyitott tetős változatáról azt írta, hogy „egy teljesen új, kimagasló szabadságérzetet nyújthatna.” Hozzátette: „még gondolkozunk, hogy hogyan is valósíthatnánk meg ezt a vonzó koncepciót”, majd arra kérte követőit, hogy osszák meg véleményüket.

A Volkswagen Csoport vezetője, Herbert Diess ugyancsak becsatlakozott az új médiakampányba. A konszern vezérigazgatója a Twitteren tette közzé az egyelőre csak rajzon létező új modell képeit. Bejegyzésében azt írta: „Egy elektromos kabrión gondolkozunk, talán egy ID.3-as kabrión. Mit gondoltok?”

A kettő vezető által megosztott képek alapján a nyitott tetejű ID.3 kétajtós lenne a strukturális szilárdság javítása érdekében, hátsó túlnyúlása pedig a jobb megjelenés érdekében valamelyest kisebb lenne, mint az ötajtósé.

Nem teljesen új az ötlet

A VW nem először adta jelét annak, hogy egy teljesen elektromos kabriót készíthet a jövőben. A T-Roc SUV kabrió változatának leleplezésén Jürgen Stackmann értékesítési vezető a brit Autocar lapnak elárulta: „Ha még készítünk egy nyitott tetejű járművet, az valami nagyon más lesz.” Hozzátette, hogy valami olyasmire kell gondolni, mint például a még meg nem valósult elektromos ID Buggy.

A T-Roc Cabriolet a VW egyetlen nyitott tetejű autója jelenleg. Kettő másik kabriót, a Golf lehajtható tetős változatát 2016-ban, a Beetle Cabriolet-et pedig 2019-ben vezették ki a kínálatból.

Stackmann korábban úgy fogalmazott, hogy racionális alapon soha nem gyártanának kabriókat. Ugyanakkor még 2016-ban azt mondta, hogy a VW nem fog egy „hideg”, csak műszaki tartalomra fókuszáló márkává válni. Az imázs javításán túlmenően az elektromos kabrió megvalósítása mellett szól az is, hogy a villanyautókhoz tervezett, rugalmas MEB platformra viszonylag olcsón lehet más-más karosszéria-kialakítású modelleket fejleszteni.

Amennyiben a VW-nél úgy határoznak, hogy elkészítik a kabrió ID.3-at, az valószínűleg a típus 2023-ra tehető ráncfelvarrásakor fog megjelenni a kínálatban.

Kiemelt Partnereink