Gyártók Jövőre fejezi be új gyárát a Ferrari

Jövőre fejezi be új gyárát a Ferrari

autopro.hu/V.R. | 2023.06.16 12:20

Jövőre fejezi be új gyárát a Ferrari

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari két évvel az építkezés megkezdése után, 2024 közepére szeretné befejezni új maranellói gyáregységét, melyben elektromos szupersportkocsikat, valamint új generációs hajtásrendszereket fog gyártani. Az olasz gyártó tervei szerint 2025 végén mutatja be első teljesen elektromos modelljét.

Hirdetés

A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna szerint az új gyáregységben, az úgynevezett „E-épületben” olyan szerelősorok lesznek, melyek rugalmasan képesek elektromos és belső égésű autók gyártására egyaránt. Elmondása szerint a telephely két évvel az építkezés megkezdése után, 2024 júniusára lesz kész.

Az első tisztán elektromos Ferrari bemutatása 2025 végén várható. Korábban beszámolt az olasz autógyártó arról, hogy 2026-ra modelljeinek több mint felét, 2030-ra pedig 80 százalékot kívánja elektrifikálni - felét tisztán elektromos, a másik felét pedig részben elektromos hajtással.

Lemaradt a Ferrari az elektrifikációban?

A Ferrari meglehetősen lassan alkalmazkodott az elektromos járművek piacához, olyan versenytársakhoz képest, mint például a Porsche, amely 2019-ben a Taycan révén kiadta első elektromos járművét, ugyanakkor meg kell említeni, hogy a Porsche anyavállalata a Volkswagen autóipari óriáscég, míg a Ferrari továbbra is önálló – írja az electrive.com.

A Ferrari ugyan 2019-ben bemutatott egy saját plug-in hibridet is, de azóta akadozik az új járműmodellek fejlesztésével. Az olasz kormány még odáig is elment, hogy kérvényezte az Európai Uniónál, hogy a Ferrari és a Lamborghini mentesüljön a károsanyag-kibocsátási előírások alól.

A lemaradásról szóló vádakat Vigna egy interjújában visszautasította, és azt mondta nem számít nyereségcsökkenésre az új, teljesen elektromos modellekkel.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink