Gyártók Jót derül a Nissan a BMW elektromos álmain

Jót derül a Nissan a BMW elektromos álmain

autopro.hu | 2016.01.25 13:34

Jót derül a Nissan a BMW elektromos álmain

Az i3 hatótávnöveléssel előzné a japán riválist, ám mire eljutnak odáig (193 km), már sokkal magasabb lesz a Leaf-mérce (250 km). 35 millió euróból bővíti ugyanis meglévő üzemét a Nissan a brit Sunderlandben. A tervek szerint a beruházás után nagyobb kapacitású, második generációs lítium-ion akkumulátorokat gyártanak majd.

Hirdetés

A Nissan sem nézi tétlenül az elektromos meghajtás fejlődését, ugyanis komoly fejlesztések zajlanak a 2013-ban épült sunderlandi gyárban. Egy újgenerációs akkumulátor segítségével akár 250 kilométerre is nőhet a Leaf modellel egy töltéssel megtehető távolság. A nagyobb hatótávú elektromos Nissanok az eddigi 24 helyett 30 kilowattórásak lesznek.

Keresett modell a Leaf

A Nissan Leaf a legnagyobb darabszámban eladott tisztán elektromos meghajtású autó, eddig összesen 200 ezer darabot vásároltak belőle világszerte. A hatótáv növeléséből úgy tűnik, a japán autógyártó szeretné továbbra is magáénak tudni az elektromos autók terén elért elsőséget.

Ez pedig könnyen össze is jöhet nekik, a bajorok üdvöskéjével szemben mindenképp. Pár napja írtunk ugyanis róla, hogy - idézve a BMW közleményét - "az i3-as modellel egy feltöltéssel megtehető távolságot közel 50 százalékkal növelik, így nemsokára már 193 kilométert tehetünk meg vele megszakítás nélkül. Ezzel az értékkel az i3 megelőzné a jelenleg legnagyobb darabszámban értékesített tisztán elektromos meghajtású autót, a Nissan Leafet."

A verseny tehát élesedik az elektromobilitás területén, a fejlesztési részleg mellett néha a kommunikációs csoport is beszáll a küzdelembe, ám ezt aligha bánják a leendő tulajdonosok.

Kiemelt Partnereink