Gyártók Jön az újabb GSe modell az Opeltől

Jön az újabb GSe modell az Opeltől

autopro.hu/P.B. | 2022.10.28 14:21

Jön az újabb GSe modell az Opeltől

Fotó: Stellantis

Az Opel következő olyan modellje, ami megkapja a GSe jelzést, a Grandland SUV lesz, amiből egy újabb plug-in hibrid verziót fog piacra dobni a Stellantis égisze alá tartozó német gyártó. A Grandland már eddig is létezett két plug-in hibrid hajtású verzióban is.

Hirdetés

Az Opel Grandland legújabb plug-in hibrid kiadása, a GSe egy 1,6 literes benzinmotor és két villanymotor (tengelyenként egy-egy) erejét kombinálja majd a hajtásláncában. A Stellantis közleménye szerint ezzel a Grandland GSe akár 221 kilowatt rendszerteljesítményre is képes lehet, ezzel 6,1 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer/órás sebességre. Tisztán elektromos üzemmódban akár 135 kilométer/órás sebességre is képes a jármű, hibrid üzemmódban pedig 235 a végsebesség.

Érdekesség, hogy az Opel két plug-in hibrid verzióval is kínálja már a Grandland SUV-t. Ezekkel közül az egyik 165 kilowattos teljesítménnyel és egyetlen villanymotorral rendelkezik az első tengelyen. Ugyanakkor a Grandland Hybrid4 egy további villanymotorral a hátsó tengelyen pontosan ugyanazt a 221 kilowattos változatot használja, amelyet most a GSe is kínál. A sajtóközlemény szerint a hajtásrendszerben nincs változás.

A GSe a Grandland Hybrid4-től a speciálisan kalibrált kormányzásban, valamint a GSe-exkluzív rugókban és lengéscsillapítókban különbözik. Ráadásul az Astra GSe-hez hasonlóan a felfüggesztés mellett vizuális változások is történtek. Ide tartoznak a speciális, 19 colos felnik, amelyek kialakítását a Manta GSe ihlette, valamint a hátsó diffúzor, amely azonban inkább a dizájnt szolgálja, mint az aerodinamikát. Opcionálisan a Grandland GSe-hez feketére festett motorháztető is tartozik. A Stellantis egyelőre nem tesz említést az Opel Grandland GSe áráról – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink