Gyártók Jön az elektromos Opel Insigna és Crossland

Jön az elektromos Opel Insigna és Crossland

autopro.hu/P.B. | 2022.03.07 12:21

Jön az elektromos Opel Insigna és Crossland

Az ikonikus Opel Manta új, elektromos változata | Fotó: Opel Media

Az Opel megerősítette, hogy a Crossland SUV és az Insignia szedán utódjait kizárólag tisztán elektromos járműként kínálja majd. A csak elektromosautókat gyártó márka felé vezető úton a kultikus Opel Manta is elektromosként tér vissza az évtized közepére.

Hirdetés

Mint ismert, az Opel 2028-tól csak elektromos autókat kíván gyártani. A Stellantis égisze alá tartozó német gyártó megerősítette, hogy két sikeres modelljének utódja is elektromos lesz – a korábban bejelentett modellek mellett tehát az Insigna és a Crossland is kap elektromos utódot.

Az aktuális Insignia, a B 2017-ben került piacra – ezzel egyébként az utolsó Opel a GM-érából –, ahogyan a már PSA technológiás Crossland is. Az autóipar szokásos termékciklusa szerint 2024-ben vagy legkésőbb 2025-ben esedékes az új generáció ebből a két modellből. A gyártó szerint már nem érné meg hagyomány hajtással piacra dobni az új változatokat.

Sok még a nyitott kérdés

A deklarált cél az, hogy az elektromos járművek tökéletesen megfeleljenek a vásárlók igényeinek: a jövőben ez 500 és 800 kilométer közötti hatótávot és kategóriája legjobb, percenkénti 32 kilométeres gyorstöltési képességét foglalja magában – írja az Opel. Azonban, hogy ez már így lesz-e a készülő Insignia és Crossland esetében, a cég közleményéből nem derül ki.

Nem világos az sem, hogy a két jármű melyik platformra épül majd, ugyanis az „STLA Small”-tól „STLA Large”-ig terjedő, teljesen elektromos Stellantis platformok valószínűleg csak 2026-ban kerülnek bevezetésre. Ha az Opel kissé késlelteti a generációváltást, mindkét modell használhatja ezeket a modern platformokat. Ellenkező esetben valószínűleg az EMP2 és az e-CMP lehet a választás.

Emellett az autógyártó ismét megerősítette, hogy az évtized közepén érkezik az Opel Manta újraértelmezése elektromos változatban – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink