Gyártók Jön a Mercedes T-osztály

Jön a Mercedes T-osztály

autopro.hu/B.A. | 2020.07.30 04:23

Jön a Mercedes T-osztály

Fotó: Mercedes

A Mercedes-Benz 2022 elejére tervezi bevezetni az új T-osztályt. Ez egy kompakt kisbusz lesz magánszemélyek számára, amelyet a Renault-Nissan-Mitsubishivel együttműködve gyártanak, és elérhető lesz elektromos verzióban is.

Hirdetés

A T-osztály a Citan személygépkocsi hasonmása lesz, ám annak elsődleges vevői köre a kereskedelemi ügyfelek, ezt viszont magánszemélyeknek szánják. A Citan korábban a Renault Kangoo alapján készült, amelyet sok kritikával illettek. 2019 augusztusában a Mercedes-Benz bejelentette a Citan utódját, amelyet a Renault-Nissan együttműködésével építenek újra, ám lényegesen több Mercedes fejlesztést fog tartalmazni elődjénél.

A Citan újraépítésének elve vonatkozhat a T-osztályra is, amelyet elsősorban családoknak és szabadidős célú magánszemélyeknek terveztek a vonzó ár-érték arány miatt. Az új modell telekocsizásra vagy autómegosztásra is alkalmas lehet a gyártó szerint.

Találgatások az autó részleteiről

A Mercedes-Benz eddig csak a T-osztály sziluettjét tette közzé, így csak a sajtóközlemény információira lehet hagyatkozni. E szerint a T-osztály nagy helyet és sokféle felhasználási lehetőségeket kínál, a kényelem fenntartása mellett. A jármű mindkét oldalát széles tolóajtókkal szerelik fel. A német Auto Motor und Sport szerint, ahogyan a Citan-t is lehet kapni klasszikus formában és osztott csomagtartóval, úgy a T-osztályt is értékesíthetik mindkét opcióval.

A sajtóközleményből nem derültek ki műszaki adatok az elektromos hajtásról. Az Auto Motor und Sport gyanítja, hogy a Renault-Nissan által kifejlesztett elektromos jármű platformot fogják használni. Említést tettek még egy 52 kilowattos teljesítményről és egy olyan akkumulátorról, amely körülbelül 400 kilométert tud megtenni.

Az új modell igazi Mercedes lesz

A Mercedes igyekszik elkerülni a Renault Kangoo hibáit, és a modellre vonatkozó kritikákat, ennek jegyében a dizájn, érték, biztonság és összekapcsolhatóság tekintetében az új modellnek Mercedes-Benz „DNS-ével” kell rendelkeznie.

Az új T-osztállyal, olyan járművet kínálunk, amely lehetővé teszi a családok és az aktív időtöltéssel rendelkezők számára a Mercedes-Benz világába való belépést. Ezek az ügyfelek vonzó és praktikus kompakt járműveket keresnek, és pontosan ezeket az igényeket teljesíti az új T-osztály” – mondta Marcus Breitschwerdt, a Mercedes-Benz Vans vezetője – számolt be az electrive.com.

Kiemelt Partnereink