Gyártók Jól bírták a tesztbábuk a Qashqaiban az ütközést (videóval)

Jól bírták a tesztbábuk a Qashqaiban az ütközést (videóval)

autopro.hu | 2015.01.16 15:52

Jól bírták a tesztbábuk a Qashqaiban az ütközést (videóval)

A Qashqai a független Euro NCAP szervezet szerint a jelenleg kapható legbiztonságosabb kompakt családi autó.

Hirdetés

A frontális ütközésre irányuló vizsgálatok során a Qashqai utastere stabil maradt, a tesztbábuk vizsgálata szerint a vezető és utas térdének és combcsontjának védelme megfelelő. A vezetőt helyettesítő tesztbábun végzett teszt maximális pontszámú lett: a test minden területe megfelelő védelmet kapott. A jármű maximális pontszámot ért el az oldalsó ütközéses tesztelés során is, mivel itt is hatékony védelmet nyújtott a test minden részének.

A gyermekek számára a lehető legmagasabb szintű védelmet nyújtó kialakításnak köszönhetően az új Qashqai a benne utazó gyermekek védelmének vizsgálata során is jó eredményekkel zárta a tesztelést. A dinamikus tesztek során használt gyermek tesztbábuk vizsgálata alapján a maximális pontszámot ért el a 18 hónapos csecsemők védelme terén.

A jelentés elkészítését záró teszt során a Qashqai első lökhárítója is maximális pontszámot kapott - ez esetben a gyalogosok lábának védelmét vizsgálták.

Az új Qashqai aktív biztonsági pajzsa többek között a vészfékezési asszisztenst, az éberségfigyelő rendszert, a sávelhagyásjelzést, a távolságifényszóró-asszisztenst és a közúti jelzések felismerését egyesíti. Továbbá holttérfigyelésre és a mozgó tárgyak észlelésére szolgáló rendszerrel is rendelkezik, amelyek működését a Nissan többszörösen elismert 360 fokos parkolókamerája teszi lehetővé.

Kiemelt Partnereink