Gyártók Jöhet az új Bugatti Chiron?

Jöhet az új Bugatti Chiron?

autopro.hu/P.B. | 2020.07.01 06:20

Jöhet az új Bugatti Chiron?

Fotó: Bugatti

Hivatalos bejelentés még nem volt a témában, de úgy tűnik, érkezik a Bugatti Chiron új változata, ami egy roadster lesz. Korábban a gyártó hangsúlyozta, hogy a Chironnak nem lesz ilyen kivitele, de nem ez lenne az első eset, amikor a Bugatti viszonylag rövid idő alatt rácáfol önmagára. A pletykákat erősíti, hogy már korábban is folytak találgatások arról, hogy a Bugatti új roadstert gyárt.

Hirdetés

A Supercar Blog értesülései szerint készül a Bugatti Chiron új változata egy kabrió, kétüléses sportautó. Az új Chiron 9 millió euróba kerülhet, ha egyáltalán tényleg lesz ilyen autó. Az Autoblog rámutat, hogy a Bugatti még 2016-ban kifejezetten arról beszélt, hogy a Chironból nem lesz Roadster. Ugyanakkor nem most először cáfolná meg magát a francia luxusautógyártó: 2018-ban tagadták, hogy a 300 mérföld/órás (483 kilométer/óra) sebességhatárt egy autójuk sem fogja átlépni, de nem sokkal később a Chiron módosított változatát 304 mérföld/órás végsebességgel kínálták. Ugyanígy 2019-ben azt is tagadta a Bugatti, hogy gyártanának SUV-t, de még abban az évben kiderült, hogy bizony mégis.

Így tehát nem okozna meglepetést, ha igazak lennének a pletykák az új Chironról, viszont hivatalosan még senki nem erősítette meg ezeket az értesüléseket.

Az is találgatások tárgyát képezi, hogy az új Chiron sorozatgyártásba (nyilván limitált darabszámról lenne szó) kerül-e, vagy csak egy egyszeri autóról van szó. Utóbbi sem lenne meglepő a La Voiture Noire után.

A pletykák szerint 9 millió euró lenne az új Chiron ára, ami egymillió euróval drágább a Centodiecinél, és közel 10 millió euróval lenne olcsóbb a már említett La Voiture Noire-nál.

Kiemelt Partnereink