Gyártók Jöhet az Audi saját gyorstöltő hálózata

Jöhet az Audi saját gyorstöltő hálózata

autopro.hu/G.C. | 2020.07.21 10:19

Jöhet az Audi saját gyorstöltő hálózata

Fotó: Audi

Az Audi saját gyorstöltő hálózatot akar létrehozni Európában, jelentette be a „Der Spiegel” hírmagazin a projektcsoportokra hivatkozva. Az előkészületek jelenleg az Artemis projekt keretein belül zajlanak, amit májusban indítottak el az e-mobilitás elősegítésének érdekében a VW Csoporton belül.

Hirdetés

A töltőállomásokat kezdetben az Audi vásárlóinak fogják fenntartani, de a későbbiekben a Porsche tulajdonosok is kapnak hozzáférést. Az még nem tisztázott, hogy más csoportmárkák vagy versenytársak hozzáférhetnek-e majd. A kaliforniai Tesla autógyártóéhoz hasonlóan első lépésként egy zárt hálózatról van szó. A prémium ügyfelek a várakozási idő elkerülése érdekében előre foglalhatnak majd töltőállomást.

Olyan szolgáltatások is tervben vannak, amelyek a lehető legkellemesebbé teszik a várakozási időt az ügyfelek számára. Ilyen például a kiskereskedőkkel való együttműködés, akik boltot nyitnának az töltőállomások mellett. A projekt még kezdeti fázisban jár. Jelenleg vita folyik arról, hogy az töltőoszlopokat elsősorban a főútvonalak mentén vagy a belvárosban helyezzék el – számolt be az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink