Gyártók Jobban fogynak az elektromos Volkswagenek

Jobban fogynak az elektromos Volkswagenek

MTI | 2021.10.18 09:22

Jobban fogynak az elektromos Volkswagenek

Fotó: Volkswagen Newsroom

Jelentősen nőtt a Volkswagen elektromosautó-eladása a harmadik negyedévben annak ellenére, hogy hiány volt egyes félvezető alkatrészekből. Összességében kevesebb, de elektromos modellből mégis több fogy.

Hirdetés

A cég közleménye szerint a szeptember végével záródott három hónapban 122.100 elektromos autót értékesítettek, több mint dupláját a tavaly azonos időszakinak. A VW által eladott összes autó 6 százaléka elektromos volt a harmadik negyedévben.

Az első kilenc hónapban 293.100 elektromos autót értékesített a Volkswagen, 138 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A harmadik negyedévben 1,97 millió autót adtak el, ami 24,5 százalék csökkenés éves összevetésben, ugyanakkor a kilenchavi eladás 6,9 százalékkal, 6,94 millióra nőtt.

A kimagasló számokért elsősorban az olyan típusok felelnek, mint az ID.3, amely a vásárlók elmondása alapján az innovatív technológiák használata, a mindennapi, teljes értékű használhatóság és a fenntarthatóság miatt kelendő.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink