Gyártók Jelentősen csökkenti termelését a Honda

Jelentősen csökkenti termelését a Honda

autopro.hu/E.M. | 2022.09.08 17:17

Jelentősen csökkenti termelését a Honda

Fotó: twitter.com/Hondaphil

A Honda Motor bejelentette, hogy a hónap hátralévő részében akár 40 százalékkal is csökkenteni fogja két japán üzemének termelését a folyamatos ellátási lánci és logisztikai problémák miatt.

Hirdetés

A csökkentés figyelmeztetésnek tekinthető arra vonatkozóan, hogy az autógyártók nem biztos, hogy képesek lesznek növelni a termelési volumenüket a március végéig tartó pénzügyi év második felében. Így pedig kérdéses, hogy pótolni tudják-e az üzleti év első felében tapasztalt tartós chiphiány és ellátási lánci zavarok okozta kieséseket.

A Honda a Tokiótól északra fekvő Szaitama prefektúrában található összeszerelő üzemében ebben a hónapban mintegy 40 százalékkal, a nyugat-japáni Suzukában lévő üzemének két gyártósorán pedig 20 százalékkal csökkenti termelését. A kettő létesítmény termelését már eddig is visszafogták az ellátási problémák.

A japán autógyártó az alkatrészek beérkezésének és a logisztikának a késedelmét a covid-19 járvány hullámaival és a félvezetőhiánnyal magyarázta. A problémák miatt hozott intézkedése azonban számos modelljének gyártását érinteni fogja, többek között a Civic kompakt autóét.

Optimista versenytárs

A Honda riválisa, a Toyota azonban továbbra is bízik termelési tervében, és fenntartja a 2023 március végéig tartó pénzügyi évre vonatkozó 9,7 milliós globális járműgyártási rekordcélját. A Toyota abban bízik, hogy augusztustól kezdődően javulnak majd a termelési és értékesítési kilátások.

A vetélytárs a múlt hónapban közölte, hogy szeptemberben várhatóan 850 ezer járművet fog gyártani világszerte, és novemberig igyekszik növelni a termelést, az alkatrész- és személyzeti ellátástól függően – számolt be a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink