Gyártók Jelentősen bővítené töltőhálózatát a Tesla

Jelentősen bővítené töltőhálózatát a Tesla

autopro.hu/D.Á. | 2021.10.25 15:23

Jelentősen bővítené töltőhálózatát a Tesla

Fotó: Tesla

A legutóbbi befektetői konferencián a Tesla bejelentette, hogy a következő két évben háromszorosára bővítené töltőhálózatát. A fejlesztés a keresletet felmérve valósul majd meg, csökkentve a töltési helyszínek zsúfoltságát.

Hirdetés

A Tesla legutóbbi negyedévet értékelő konferenciáján a vállalat hajtásláncokért és akkumulátortechnológiáért felelős alelnöke, Drew Baglino bejelentette, 2023-ra megháromszoroznák a globális gyorstöltő-hálózatukat. Az elmúlt másfél évben a hálózat megduplázódott, de a fejlesztések nem állnak meg. Szeptember végére a Tesla 3254 Supercharger töltőpontot üzemeltetett, amiknél 29.281 töltőfej található. 2020 harmadik negyedévéhez képest ez 50 százalékos növekedést jelent.

Baglino szerint a fejlesztés célja egyrészt új területeket lefedni, másrészt a frekventált régiók kapacitását növelni. Külön csapat dolgozik a töltőhálózat zsúfoltságának felmérésén és az információk birtokában a bővítések megtervezésén. Figyelembe veszik például autóállományuk növekedését is.

Nagyobb kereslet, nagyobb leterheltség

A zsúfoltság csökkentése érdekében mobil töltőegységeket terveznek kihelyezni a meglévő állomásaikra, továbbá olyan árazási stratégiát vezetnek be, amely a csúcsidőn kívüli töltésre ösztönöz, ezáltal jobban eloszlik a sok autó. Meg fogják nyitni a Supercharger töltőket más márkák elektromos autói előtt is, amivel drasztikusan nőhet a töltők iránti kereslet és a kihasználtság, ez azonban a már most is túlterhelt helyszíneken további problémát szül majd. Ezekről a lépésekről több részletet nem osztott meg a Tesla menedzsere.

A fejlesztési kedvhez bizonyára hozzájárul az Egyesült Államok elnöke által bejelentett infrastruktúra-bővítési program, amely azzal a feltétellel nyújt támogatást, hogy a töltőket nem csak egy márka autóival lehet használni. Európában augusztusban gondolta újra töltőhálózatát a Tesla. Németországban 55 új állomás építését tervezik, amelyekkel együtt már 145 helyszínen lenne Supercharger az országban — írta meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink