Gyártók Javított előrejelzésén a Hyundai

Javított előrejelzésén a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.10.25 08:19

Javított előrejelzésén a Hyundai

Fotó: Hyundai Media Center

A Hyundai Motor javította teljes évi eredményvárakozását a magasabb árkategóriájú járműveinek eladási számai és a kedvező árfolyamváltozások fényében. Ugyanakkor a kilátásokat beárnyékolják a rosszul alakuló amerikai villanyautó-eladások, valamint az alkatrészhiány.

Hirdetés

Bevételeinek várható idei növekedését a januárihoz képest hat százalékponttal magasabbra, 19-20 százalékra teszi most a koreai autógyártó, ezenkívül üzemi eredményhányadát jelenleg 6,5-7,5 százalék közé teszi a korábbi 5,5-6,5 százalék helyett.

Ugyanakkor a vállalat már csak 4,01 millió jármű eladásával számol 2022-ben, ami 7 százalékkal marad el az eddig előrejelzett számtól – bár még mindig magasabb a 2021-es 3,89 milliónál.

Az értékesítési előrejelzés lefele módosítása jól tükrözi az autóipart sújtó ellátási problémák súlyosságát. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, nemrég a Toyota jelezte, hogy felülvizsgálja jelen üzleti évi termelési tervét, miután több hónapban sem tudta az előirányzott mennyiségű autót legyártani.

A Hyundai az év hátralevő részére vonatkozóan azt közölte, hogy a félvezetők és más komponensek hiányának fokozatos csillapodására számít, azonban a külső bizonytalanságok, mint az infláció vagy a nyersanyagok árának geopolitikai feszültségek miatti ingadozása továbbra is folytatódni fognak.

Rosszul jöttek az új követelmények

A harmadik negyedévben bevételeit harmadával növelő, míg üzemi eredményének 3 százalékos csökkenését elkönyvelő OEM kilátásait az új amerikai szabályok is beárnyékolják, melyek szigorú származási követelményekhez kötik az e-autók után járó támogatásokat – mutat rá cikkében a Reuters. Az új előírások megakasztották a Hyundai villanyautós eladásainak növekedését az USA-ban, ahol Ioniq 5 modelljéből szeptemberben 14 százalékkal kevesebb fogyott, mint az előző hónapban.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink