Gyártók Javában bővíti fremonti gyárát a Tesla

Javában bővíti fremonti gyárát a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2020.08.27 11:21

Javában bővíti fremonti gyárát a Tesla

Fotó: Tesla

Júniusban jelentette be a Tesla, hogy bővíti fremonti gyárának kapacitását azért, hogy beindíthassa a Roadrunner nevű projektet. A Roadrunner a Tesla saját akkumulátorgyártását fedi, ami már régi terve Elon Musk cégének.

Hirdetés

Egy új drónvideó tanúsága szerint javában zajlik a Tesla fremonti üzemének bővítése, ami tulajdonképpen egy új gyár felépítését jelenti a régi mellett. A bővítést még júniusban jelentette be Elon Musk, a Tesla alapítója és vezérigazgatója.

A Teslának azért van szüksége a gyárbővítésére, mert a cég szeretné magának előállítani az akkumulátorokat. Egyelőre sok részlet nem ismert a projektről, annyit tudni, hogy az akkumulátorok egy teljesen új technológiával készülnek majd. Azt sem lehet még tudni, hogy mennyi akkumulátort lesz képes előállítani a fremonti üzem.

Hamarosan kiderülhetnek részletek

Sokak szerint szeptember 22-én, a Tesla Battery Day nevű eseményén derülhetnek ki részletek a projektről, igaz, számos spekuláció létezik már arról, hogy mit jelenthet be ezen a napon a Tesla. Szintén nem tudni még, hogy lesz-e egyáltalán partnere a gyártásban a Teslának, és ha igen, akkor ki lesz.

A Tesla jelenleg modelltől függően CATL, LG Chem és Panasonic akkumulátorokat is használ az autóiban, de a cég célja, hogy csökkentse más vállalatoktól való függőségét – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink