Gyártók Japánban már növeli gyártási mennyiségét a Toyota

Japánban már növeli gyártási mennyiségét a Toyota

autopro.hu/Sz.N. | 2020.08.24 12:21

Japánban már növeli gyártási mennyiségét a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A COVID-19 járvány okozta meredek zuhanást követően a Toyota Motor gyárainak termelési szintje visszaállt hazájában a normál mennyiségre. A gyártó bejelentette, hogy japán autógyártásának teljesítménye szeptemberben már várhatóan 1 százalékkal haladja meg a tervezettet.

Hirdetés

A gyártó az eredeti 230 ezres terveket nagyjából 2300-szal meghaladó autót és teherautót szerel össze. A világ második számú autógyártójának személygépjármű-termelése hazájában és külföldön is helyreállást mutat már, miután globális kibocsátása több mint felével zuhant a tavalyi eredményekhez képest áprilisban és májusban, mivel a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében bezártak gyárai.

A Toyota nem volt hajlandó a következő hónapok globális termelésével kapcsolatban nyilatkozni, annyit azonban megosztott, hogy a július-szeptemberi negyedévben a globális eladások 15 százalékkal csökkennek majd a tavalyi év azonos időszakához képest, az október-decemberi eredmények pedig 5 százalékkal maradnak majd el. 2021 elején már 5 százalékkal magasabb eladást vár a gyártó.

Márciusig 7,2 millió autót eladását tervezi a gyártó, ami 20 százalékkal kevesebb az egy évvel ezelőttinél – számolt be a Reuters.

Kiemelt Partnereink