Gyártók Januártól önálló részleg foglalkozik a töltőkkel a Volkswagennél

Januártól önálló részleg foglalkozik a töltőkkel a Volkswagennél

autopro.hu/P.B. | 2021.01.07 09:23

Januártól önálló részleg foglalkozik a töltőkkel a Volkswagennél

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az új részleg a vállalat meglévő aktivitásait fogja össze az adott területen, ami jelen esetben a töltés. A január 1-jével elinduló Töltés & Energia részleg vezetője Elke Temme, aki korábban az Innogy eMobility Solutions ügyvezető igazgatója volt.

Hirdetés

A Volkswagen rövid közleményben adott hírt az új részlegről, aminek a pontos feladatai így még nem ismertek. Ugyanakkor egyáltalán nem meglepő a lépés, hiszen az elektromobilitás felé nyitó vállalatnál korábban is szó volt arról, hogy az elektromos autózásban a töltés területén vannak hiányosságok. Ezekre kínálna megoldást a VW Components.

Az új részleget az elektromobilitásban jártas szakember, Elke Temme vezeti, aki korábban 18 évig dolgozott az RWE-nél, amit az utóbbi években már Innogynak hívnak. Érdekesség, hogy a szakember Wolfsburgban született, ahol a Volkswagen központja is található.

Thomas Schmall, a VW Components igazgatóságának elnöke elmondta, hogy Tenne személyében egy olyan vezetővel erősödtek, aki már bizonyította rátermettségét az elektromobilitásban. Schmall szerint Tenne vezetésével nem csak az új részleg vagy a VW Components, hanem az egész Volkswagen Csoport nagyot léphet előre az elektromos járművek terén – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink