Gyártók Izraelbe viszi hidrogénes teherautóit a Hyundai

Izraelbe viszi hidrogénes teherautóit a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.12.13 17:23

Izraelbe viszi hidrogénes teherautóit a Hyundai

Fotó: Hyundai News

A Hyundai a Közel-Keleten elsőkét Izraelben adott át Xcient Fuel Cell hidrogén üzemanyagcellás teherautókat. A már több földrészen is aktív üzemben lévő típus most újabb környezeti viszonyok között bizonyíthat.

Hirdetés

A Hyundai három darabot szállított le Xcient Fuel Cell teherautójából. Ezeket az izraeli importőre, a Colmobil, a hidrogéntermeléssel foglalkozó Bazan, illetve a hidrogénes töltőállomásokat üzemeltető Sonol fogja kereskedelmi jellegű feladatok végzésére használni 2023 első negyedévétől kezdve.

A 4x2 kerékképletű teherautók üzemanyagcellás rendszere 180 kilowatt teljesítményű, egy töltéssel több mint 400 kilométer megtételét teszi lehetővé.

A Hyundai partnerei közül elsőként a Colmobil fogja megkezdni az új jármű kereskedelmi alkalmazását. A cég teherautója naponta mintegy 330 kilométert fog megtenni alkatrészeket szállítva.

Bizonyított konstrukció

A Xcient Fuel Cell a világ első sorozatban gyártott nehéz kategóriájú hidrogénhajtású teherautója. Jelenleg Németországban, Koreában, Új-Zélandon és Svájcban használják kereskedelmi jellegű üzemben. Az utóbbi ország útjain lévő 47 darab jármű 2020 októbere óta több mint 5 millió kilométert tett meg idén októberig, ezzel bizonyítva a típus megbízhatóságát – írja közleményében a Hyundai.

A vállalat ezenfelül emlékeztet, hogy 2023 harmadik negyedévében az Egyesült Államokban a Xcient Fuel Cell további 35 példánya fog forgalomba állni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink