Gyártók Itt a fény a járműipar alagútjának végén?

Itt a fény a járműipar alagútjának végén?

autopro.hu/P.B. | 2022.09.16 11:23

Itt a fény a járműipar alagútjának végén?

Fotó: Pixabay

Az Európai Gépjárműgyártók Szövetsége (ACEA) adatai szerint augusztusban nőttek az újautó-autóeladások Európában, ezzel egy 13 hónapja tartó negatív sorozatnak szakadt vége. Az egész EU-ban is a fontosabb piacokon is növekedés volt tapasztalható.

Hirdetés

Augusztusban nőtt az európai újautó-regisztráció, ami véget vetett a 13 hónapos egymást követő csökkenésnek – derült ki a régió autógyártó szövetségének szeptember 16-án nyilvánosságra hozott adataiból.

Az Európai Unióban, Nagy-Britanniában és az Európai Szabadkereskedelmi Szövetségben (EFTA) regisztrált új járművek száma 3,4 százalékkal, 748.961 darabra nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte az Európai Gépjárműgyártók Szövetsége (ACEA).

Az EU-ban ennél is nagyobb, 4,4 százalékos volt az emelkedés. Az Európai Unió mind a négy fő piacán – Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és Franciaországban – is az új autók regisztrációjának növekedéséről számoltak be – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink