Gyártók Ismét visszahívják a tűzveszélyes Chevrolet Boltokat

Ismét visszahívják a tűzveszélyes Chevrolet Boltokat

autopro.hu/V.M. | 2021.07.26 09:17

Ismét visszahívják a tűzveszélyes Chevrolet Boltokat

Fotó: GM Corporate Newsroom

Ismét visszahívja Chevrolet Bolt akkumulátoros elektromos autóit a General Motors, miután meglelték a tűzesetek okait, az előző visszahívás óta pedig kettő új tűzesetről is jelentés érkezett. A mostani javítási akció világszerte közel 69 ezer autót érint.

A Chevrolat Boltokat tavaly novemberben hívták vissza, mivel teljesen vagy közel teljesen feltöltött akkumulátorral kigyulladhatnak. Akkor átmeneti megoldásként egy szoftverfrissítéssel 90 százalékra korlátozzák a telepek feltölthetőségét, ám úgy néz ki, hogy az nem jelentett még ideiglenes megoldást sem, ugyanis a legutóbb lángra kapott autók közül legalább egyiken már elvégezték a frissítést.

Mostanra a GM és a telepeket gyártó LG Chem mérnökei kettő gyártási hibát azonosítottak az akkumulátorok kigyulladásának okaként. A most javításra visszarendelt járművek mindegyikén ki fogják cserélni az akkumulátorokat, bár azt nem tudni, hogy valójában azok közül mennyi lehet hibás.

A visszahívás 2017 és 2019 között gyártott autókra terjed ki, közülük mintegy 51 ezer van az USA-ban bejegyezve. Utóbbi járművek tulajdonosait mind a GM, mind az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság arra szólította, hogy parkoljanak az utcán, elkerülendő, hogy a potenciálisan kialakuló tűz átterjedjen a házakra.

A GM emellett továbbra is arra kéri ügyfeleit, hogy az autójuk menüjében korlátozzák 90 százalékra az akkuk feltölthetőségét, a következő töltésig megtehető távolságot pedig tartsák legalább 110 kilométeren a tűzveszély csökkentése érdekében – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink