Gyártók Ismét jelentősen növelte nyereségét a BYD

Ismét jelentősen növelte nyereségét a BYD

MTI/autopro.hu | 2024.01.31 11:19

Ismét jelentősen növelte nyereségét a BYD

Fotó: BYD

A kínai BYD elektromosautó-gyártó 74-86 százalékos nyereségnövekedést ért el tavaly a hazánkban autógyárat építő vállalat előzetes számításai alapján.

Hirdetés

A cég közleménye szerint az adózott eredmény 29-31 milliárd jüan (4-4,3 milliárd dollár) volt tavaly, 74-86 százalékkal meghaladta a 2022. évit, amikor a profitja lényegesen nagyobb mértékben, 446 százalékkal, 16,62 milliárd jüanra ugrott.

A BYD tavaly 3,02 millió new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművet értékesített, ami 61,9 százalék növekedés 2022-höz képest. A tavalyi adattal a BYD már a második egymást követő évben áll a globális NEV-piac élén.

A vállalat Szegeden készül felépíteni első európai autógyárát. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a vállalat nemrég írt alá adásvételi szerződést a telekről, ahol már folynak az előkészületi munkálatok.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink