Gyártók Ingolstadt is elektromos modellekre vált

Ingolstadt is elektromos modellekre vált

autopro.hu/P.B. | 2021.12.21 12:20

Ingolstadt is elektromos modellekre vált

Fotó: Audi MediaCenter

Fokozódik az elektromos offenzíva az Audinál. A Volkswagen Csoporthoz tartozó gyártó központjában, Ingolstadtban 2025-től már a készülő autók fele elektromos lesz, 2028-tól pedig csak elektromos járműveket fognak gyártani az üzemben.

Hirdetés

Mint ismert, az Audi a 2030-as évek elejétől kezdve csak elektromos autókat fog gyártani. Ingolstadtban, az OEM központjában már ennél hamarabb elérkezik az elektromos átállás ideje: a tervek szerint 2025-től ötven százalékban, 2028-tól pedig kizárólag elektromos autókat fognak gyártani az üzemben.

Az első ingolstadti elektromos Audira ugyanakkor még várni kell, az ugyanis a Q6 e-tron lesz 2023-tól, ezt pedig az A6 elektromos verziója, az E6 követi majd, végül az A3 és az A4 elektrifikálása következik – mondta Peter Mosch, az ingolstadti Üzemi Tanács vezetője.

Kínában még maradnak a hagyományos hajtások

A neckarsulmi telephelyen viszont az elkövetkező években piacra dobják az A4, A5, A6 és A7 családok következő generációját. Ezekkel a modellekkel a helyszín teljes mértékben kihasznált lesz a következő néhány évben – mondta az Audi szóvivője. Az évtized közepétől fokozatosan Neckarsulmban is meghonosodnak a teljesen elektromos modellek, 2033-tól ugyanis csak Kínában gyárt majd belső égésű motorral szerelt autókat az Audi.

Az elektromos átállás viszont állásokba is kerül majd. Mosch arra számít, hogy 2030-ban átlagosan körülbelül 40 ezer alkalmazottra lesz szükség Ingolstadtban, de időközben 38-39 ezerre is csökkenhet ez a szám. Jelenleg körülbelül 42.500 alkalmazott dolgozik Ingolstadtban és 15.600 Neckarsulmban – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink