Gyártók Indonéziában gyártana e-autókat a Toyota

Indonéziában gyártana e-autókat a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.07.28 17:23

Indonéziában gyártana e-autókat a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A japán Toyota 1,8 milliárd dollárt készül befektetni Indonéziában a következő öt évben, hogy elektromos autókat gyártson – közölte az ázsiai ország gazdasági minisztériuma.

Hirdetés

A délkelet-ázsiai ország azt az ambiciózus célt tűzte ki, hogy elektromos járművek gyártási és export központjává váljon. Ezt a lítiumion akkumulátorok készítéséhez használt nikkelből rendelkezésre álló készletére alapozva kívánja elérni.

„Úgy gondolom, hogy a négy- és kétkerekű elektromos járművek iránti kereslet tovább fog nőni Indonéziában és az ASEAN régióban” – fogalmazott Airlangga Hartarto, Indonézia gazdasági minisztere a Toyota elnökhelyettesével folytatott megbeszélése után.

Az indonéz gazdasági minisztérium bejelentése szerint a Toyota a következő négy évben különböző hibridek gyártását tervezi az országban. A befektetés további részletei egyelőre nem ismertek.

Másokat is bevonz Indonézia

Korábban már több autóipari nagyvállalat is döntött elektromobilitási beruházások Indonéziába viteléről. A Hyundai és az LG Energy Solution tavaly ősszel kezdték meg egy akkumulátorgyár építését az országban, míg azt, hogy a Mitsubishi 2022 és 2025 között 670 millió dollárt fektet hibrid és tisztán elektromos autók helyi gyártásába, nemrég jelentette be az indonéz kormány – idézi fel a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink