Gyártók Íme Carla, a VW és a Kuka közös gyermeke

Íme Carla, a VW és a Kuka közös gyermeke

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.08 14:27

Íme Carla, a VW és a Kuka közös gyermeke

A Volkswagen Csoport 2022-ig több, mint 34 milliárd eurót fektet az elektromos mobilitásba, az autonóm vezetésbe és a közlekedésben résztvevők digitális hálózatba kapcsolásba. Az automatizálás területén tevékenykedő Kuka és a Volkswagen a Genfi Autószalon előestéjén mutatta be a CarLa robotot.

A fejlesztés az első mobil töltőrobotot elektromos járművek számára. Egy ilyen teljesen automata robot alkalmazása közterületeken, illetve az otthonokban jelentősen hozzájárul majd az elektromos mobilitás elfogadottságának robbanásszerű növekedéséhez. CarLa ugyanis automatikusan tölteni kezdi az adott járművet, amint az – lehetőség szerint önvezető üzemmódban – leparkolt.

Így működik a Kuka és a Volkswagen közös fejlesztése, a CarLa

Ez a két vállalat együttműködésével megvalósuló projekt jól mutatja, milyen gyorsan és automatikusan működhet a töltési folyamat. CarLa pedig magában hordozza annak a lehetőségét, hogy akár iparági szabvánnyá váljon. Mindkét vállalat a kutatási együttműködés további kiterjesztését tervezi, amely a kísérleti gyártás fázisára is kiterjed.

– Az emberek akkor fogadják majd el igazán ezt a technológiát, ha járműveiket gyorsan, könnyedén és kényelmesen tölthetik. Meggyőződésem, hogy a jövő a CarLa robothoz hasonló szolgáltató robotoké és boldog vagyok, hogy ebben a Kuka és a Volkswagen Csoport úttörő szerepet tölt be – hangsúlyozta Matthias Müller, a Volkswagen vezérigazgatója.

Töltőrobot - CarLa

Kiemelt Partnereink