Gyártók Íme az első kínai MG, ami hasonlít is az elődre

Íme az első kínai MG, ami hasonlít is az elődre

autopro.hu/P.B. | 2023.04.14 06:21

Íme az első kínai MG, ami hasonlít is az elődre

Fotó: MG Media

A SAIC alatt felélesztett MG márka nem sokban emlékeztet a korábbi brit MG-re, a név és a logó mellett tulajdonképpen semmi köze nem volt elődjéhez a mai gyártónak. Azonban piacra dob egy olyan modellt is a mai MG, ami lényegében egy tisztelgés az ősök előtt. Erről kerültek ki a képek idő előtt.

Hirdetés

Az MG által tervezettnél hamarabb, nem sokkal a kínai Sanghaji Autószalonon tartott premier előtt kerültek ki fotók a SAIC alá tartozó gyártó új modelljéről, a Cyberster névre hallgató roadsterről. A képek és a műszaki adatok a kínai Információs és Technológiai Minisztérium (MIIT) jóváhagyására vártak, onnan szivárogtak ki – Kínában elterjedt eljárás, hogy az új modelleket be kell jelenteni a minisztériumnak, ami egy semleges katalógusban teszi közzé azt, hogy a fogyasztók választani tudjanak.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az MG Motor sorozatváltozatot is tervez a Roadster tanulmányautóból, amit két éve mutatott be. Az elektromos kétüléses autó akkor nagy felhajtást kapott, ám azóta nem érkeztek róla hírek.

Kevésbé radikális a tanulmányhoz képest

A kiszivárgott adatok szerint a Cyberster hossza a 4,5 méter is meghaladja, súlya pedig két tonna fölé kúszik. A magassága 60 centivel nagyobb az elődnek számító, ikonikus TF-hez képest, súlya pedig és csaknem egy egész tonnával több.

Az autó két elektromos hajtáslánccal lesz elérhető: az egymotoros, hátsókerekes verzió 310 lóerőt tud majd, míg az erősebb verzió 536 lóerővel és összkerekes hajtással támad, tengelyenként egy-egy motorral.

A Cyberster fekete és piros vászontetővel, illetve 19 vagy 20 colos kéttónusú alufelnikkel is rendelhető lesz. Ennél többet egyelőre nem tudni az autóról, várhatóan a Sanhaji Autószalonon derülnek ki a részletek – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink