Gyártók Íme az első elektromos Abarth

Íme az első elektromos Abarth

autopro.hu/V.M. | 2022.11.23 14:20

Íme az első elektromos Abarth

Fotó: Stellantis

A növelt teljesítményű Fiat modelleket kínáló Abarth az első tisztán elektromos autóját a Fiat 500e alapjain készítette el. Az eredeti jármű külsején és elektromos hajtásrendszerén egyaránt változtatásokat végeztek a mérnökök.

Hirdetés

Az Abarth 500e elektromos motorja 113 kilowatt teljesítménnyel rendelkezik, ami 26-tal több, mint amire a Fiat alapmodell motorja képes. Ennek megfelelően az állóhelyből 100 kilométer/órára felgyorsulás is kevesebb időbe telik az Abarth autójának: 7 másodpercbe a Fiat 9 másodpercével szemben.

„Az elektromos a tökéletes technológia a vezetési élmény fokozásához, valamint a jobb gyorsulás, a nagyobb kiegyensúlyozottság, a jobb stabilitás és az optimális úttartás biztosításához” – áll az Abarth közleményében.

Az olasz márka tehát az elektromos hajtástól jobb teljesítményre számít, ugyanakkor nem hagyja maga mögött belső égésű motorokhoz kötődő múltját. Az autó hanggenerálási funkcióval is rendelkezik, aminek feladata, hogy „reprodukálja az Abarth erőforrás legendás hangját.”

Fotó: Stellantis

A régi maradt az akkumulátor

A Fiat 500e-hez hasonlóan az akkumulátor 42 kilowattórás. Váltakozó árammal 11 kilowatt teljesítményen, míg egyenáramot használva akár 85 kilowattal is tölthető. A 80 százalékos töltöttség így akár 35 perc alatt is elérhető.

Az Abarth 500e Európában és Brazíliában lesz kapható. A normál változat mellett a limitált szériás, és már most is előrendelhető Scorpionissima is elérhető lesz, ami mindössze 1949 darabban fog készülni – írta meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink