Gyártók Íme az Audi e-tron belülről – fotók, videó

Íme az Audi e-tron belülről – fotók, videó

autopro.hu/Sz.F. | 2018.07.14 00:09

Íme az Audi e-tron belülről – fotók, videó

A koppenhágai Royal Danish Playhouse színpadán mutatja be a négykarikás márka első ízben az Audi e-tron prototípus utasterét.

Hirdetés

Külsőleg még e-tron specifikus álcaruhájában mutatja be az Audi e-tron prototípus utastérkialakítását a nagyközönség előtt. Az elektromos SUV-modell különleges hangzásélménnyel szolgál a Bang & Olufsen Premium Sound System háromdimenziós térhangzásával. A zene itt pontosan úgy szólalhat meg, ahogyan eredetileg rögzítették, amiről 705 watt teljesítményű erősítő és összesen 16 hangsugárzó gondoskodik.

Az Audi e-tron utastere

Az Audi e-tron prototípus utasterének formavilágát elöl a tágas „wrap-around” ív határozza meg, amely hangsúlyos vízszintes vonalakkal a műszerfal teljes szélességében végighúzódik, egészen az ajtókárpitok formáiig. Az ívmotívum harmonikusan integrálja az extrafelszerelésként rendelhető virtuális külső visszapillantó tükrök képernyőit és a műszerfal árnyékolóját, amely a karcsú kijelzőfelületével vizuálisan szabadon álló hatást keltő, s az alapkivitelhez tartozó Audi virtual cockpit fölé nyúlik. A virtuális külső visszapillantó tükrök az Audi e-tron prototípus sorozatgyártású változatában tartják világpremierjüket.

A virtuális külső visszapillantó tükrök lapos kialakítású tartóik végén egy-egy kisméretű kamera működik, amelyek digitálisan feldolgozott képe hét col képátlójú, kontrasztos OLED-kijelzőkön jelenik meg a beltérben. A vezető érintés útján választhatja ki az egyes beállításokat, ily módon a kép egyrészt igény szerint eltolható és a kívánt látómezőhöz igazítható, másrészt pedig közelíthető, illetve távolítható (zoom +/-). A vezető háromféle nézet közül választhat az MMI-rendszerben: autópálya, bekanyarodás és parkolás.

Hosszú, 2928 milliméteres tengelytávjával az Audi e-tron prototípus akár öt személy és csomagjaik számára is bőséges helyet kínál. Utasterének hosszúsága, első és hátsó fejtere, valamint a második üléssor térdmagasságban mérhető lábtere egyaránt a felsőkategóriájú SUV-modellek piaci szegmensének élvonalát képviseli.

Karosszériája minden olyan részét, amely zavaró hanghatásokat adhat át, célzottan leszigetelték. Itt az autókban általában mintegy 85 kilométer/órás tempó felett előtérbe kerülő szélzajok is alig jutnak el a bennülőkhöz, az utasok még nagy sebességeknél is kényelmesen beszélgethetnek.

Kiemelt Partnereink