Gyártók Ilyen alapokra épül a Mia 2.0

Ilyen alapokra épül a Mia 2.0

autopro.hu/P.B. | 2021.08.25 14:20

Ilyen alapokra épül a Mia 2.0

Fotó: Fox E-Mobility

A gördeszkának nevezett koncepciónak köszönhetően a Mia 2.0 termékcsalád több kivitelt is tartalmazhat - például rövidebb vagy hosszabb modelleket három vagy négy utas számára, sőt, akár kisméretű furgonokat is 1500 liter térfogattal.

Hirdetés

A Mia első generációs elektromos autóit 2011-2014 között még a francia Mia Electric cég kezdte el gyártani, azonban likviditási problémák miatt a gyártás leállítására kényszerült. A Fox Automotive 2016-ban vette át a vállalat irányítását a francia államtól.

A svájci Fox Automotive 2020 végén került a német Catinum AG alá, a cég neve ekkor változott Fox E-Mobility AG-re. Ekkor jelentették be azt is, hogy 2020 helyett 2023-ban kezdődik meg a Mia 2.0 gyártása. Később az is kiderült, hogy egy szlovák cég szállítja majd az akkumulátorokat a kisautókhoz.

Most a Fox E-Mobility részletes információkat közölt a modell platformjáról: a gördeszka egy robusztus, újrahasznosítható acél alszerkezetből áll, amely lehetővé teszi a különböző tengelytávokat és padlótávolságokat, valamint tartalmazza az elektromos és autonóm vezetés összes központi elemét – a platform olyan szoftverrel rendelkezik, amivel akár négyesszintű önvezetést nyújtó programokkal is kompatibilis lehet.

Újabb lépcsőfok

Christian Jung, a Fox E-Mobility igazgatótanácsának kutatás-fejlesztésért felelős tagja elmondta, hogy az új „gördeszkával” innovatív moduláris koncepciót fejlesztett ki a cég, amely rendkívül versenyképes a költségek, a teljesítmény, a technológia és a piaci rugalmasság tekintetében. Hozzátette, hogy ez egy újabb jelentős lépés a Mia 2023-ban tervezett piaci bevezetése felé vezető úton.

Kiemelt Partnereink