Gyártók Illegális építkezésért kaphat büntetést a Tesla

Illegális építkezésért kaphat büntetést a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.07.09 17:21

Illegális építkezésért kaphat büntetést a Tesla

Fotó: Twitter/ElonMusk

A brandenburgi tartományi bíróság a Tesla megbüntetésére készül, mert úgy vélik, az amerikai elektromosautó-gyártó vállalat illegálisan építkezett a grünheidei területének közelében.

Hirdetés

A brandenburgi környezetvédelmi miniszter szerint a Tesla építkezésének közelében találtak arra utaló jeleket, hogy ott is építkezés zajlik – olyan területen, ahol már nincs engedélye a vállalatnak építkezési munkálatokra.

A hírek szerint tartályokat tárolt olyan helyen a Tesla, ahol az tilos lett volna. További intézkedésig ezeket nem használhatja a cég.

Az ügyben eljáró helyi bíróság várhatóan elmarasztalja majd a Teslát az ügyben. Az amerikai vállalat egyelőre nem reagált a hírre – írja a Reuters.

Folyamatos nehézségek

Mint ismert, a Tesla Berlin melletti építkezése eddig sem haladt zökkenőmentesen. Több engedély kiadását is késleltették a hatóságok, a környezetvédők többször megpróbálták megakadályozni a munkálatokat. A Tesla több ízben kritizálta a német bürokráciát annak lassúsága miatt.

A csúszások miatt a Tesla nem tudta átadni a tervezett időben – 2021. július 1-jén – a gyárat, várhatóan az idei év végén nyithatja meg kapuit a Gigafactory Berlin.

Kiemelt Partnereink