Gyártók Így érvel a VW vezére az elektromos autók mellett

Így érvel a VW vezére az elektromos autók mellett

autopro.hu/D.Á. | 2021.10.20 14:18

Így érvel a VW vezére az elektromos autók mellett

Herbert Diess | Fotó: Volkswagen Newsroom

Az elektromos autózás követői észrevehették, hogy a Volkswagen vezérigazgatója egyre többet szerepel a hírekben. Herbert Diess egyre inkább próbálja jelezni, hogy a jövő elektromos. Nem sokkal azután, hogy az autóipari leépítések veszélyére figyelmeztetett, egy LinkedIn bejegyzésben kecsegtetett az elektromos autózás alacsonyabb költségeivel.

Hirdetés

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója nemrég – belső információk szerint – tájékoztatta a vállalat felügyelőbizottságát, hogy 30 ezer munkahely kerülhet veszélybe az elektromos átállás következtében. Érdekes volt továbbá, hogy a Volkswagen vezetőinek társaságában videóhívásban kapcsolta a Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot, amiből sokan rögtön a két vállalat lehetséges együttműködésére következtettek. Most egy LinkedIn poszttal került be a hírekbe, amelyben a VW konszern különböző típusaival szemlélteti, mennyit spórolhatnak az autósok, ha hagyományosakból elektromos autókba ülnek. Az adatokat az Autozeitung online újságtól vette át, melyekből kiderül többek között, hogy egy VW Tiguant kilométerenként 30 százalékkal drágább használni, mint elektromos kategóriatársát, a VW ID.4-et. Az Audi Q5 és Q4 e-tron összevetésében ez a szám 40 százalék, a Skoda Kodiaq és Enyaq esetén pedig már 50.

Kommunikációs stratégiák

Nagy lépés az elektromos autózásnak, hogy az olyan vezetők, mint Diess ilyen nyíltan népszerűsítik azt. Számos autóipari vezető az ellenkezőjét teszi, aki pedig a nyilvánosságban többnyire semleges, annak cége a háttérben azon dolgozik, hogy az elektromos autók ne legyenek széles körben elterjedtek. Több hagyományos autógyártó is követni látszik a trendeket, még ha nem is a Volkswagenéhez hasonló lendülettel. A Ford vezérigazgatója és kommunikációs csoportja a népszerűsíti ugyan az elektromos autókat a közösségi médiában, a belsőégésű motorokkal szemben még nem áll ki. Hasonlóan tesz a GM is.

A jövőben kiderül, milyen hatással lesznek az autózási szokásokra Diess vagy épp Musk szavai, és lesz-e vajon együttműködés a VW és a Tesla között. Az InsideEVs egyelőre örül, hogy Diess megosztotta a tényeket.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink