Gyártók Ideiglenes munkavállalókat vesz fel az Opel

Ideiglenes munkavállalókat vesz fel az Opel

autopro.hu/P.B. | 2022.02.03 15:22

Ideiglenes munkavállalókat vesz fel az Opel

Fotó: Opel Media

Ahhoz, hogy az Opel megbirkózzon az új Astra felfuttatásával, a Stellantis alá tartozó vállalatnak több száz ideiglenes munkavállalóra van szüksége. A létszámhiánynak két fő oka van.

Hirdetés

Miután a korábbi leépítések miatt megfogyatkozott a munkaerő az Opelnél, az OEM több száz embert keres ideiglenes jelleggel, kölcsönzött munkaerőként. A Stellantis alá tartozó vállalat így tudja felfuttatni az új, kompakt Astra gyártását Rüsselsheimben.

A cég szóvivője február 3-án úgy nyilatkozott az ügyben, hogy egy személyi szolgáltatón keresztül átmenetileg százas nagyságrendű pozíciót töltenek be. A hivatalos indoklás miatt a koronavírus omikron változatának gyors terjedése okozta a bajt, túl sokan betegedtek meg.

Folyamatos leépítések

A francia PSA csoport 2017 nyarán történt átvétele óta az Opel munkavállalók ezreit győzte meg, hogy távozzanak a cégtől végkielégítésekkel, illetve részleges vagy korai nyugdíjazással. Csak 2020 eleje óta 2100 embernek kellett távoznia a cégtől – írja az Automobilwoche.

A rüsselsheimi központban az Astra mellett a DS 4 és az Opel Insignia középkategóriás autó gyártása zajlik. Erre kétműszakos üzemet terveznek. A PSA egy évvel ezelőtt egyesült a Fiat Chryslerrel, és megalakult a Stellantis, a világ negyedik legnagyobb autógyártója.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink